Satte upp led panel i verkstaden

Säsongen för vintersport är på väg utför och snart är det dags att ta in skotern för underhåll. Jag har för en vecka sedan byggt om lite i verkstaden och skapat mig utrymme endast genom att rensa ut lokalen på onödiga saker som jag inte har användning utav. Verkstaden är nu också bättre belyst än tidigare efter jag satt upp nya led lampor i taket. Jag valde led panel belysning då jag tycker det är snyggt med diskreta och stilrena ljuskällor som inte tar upp för mycket plats. En led panel på 30W var mer än tillräckligt och totalt satte jag upp 10 st led paneler. Enda nackdelen är att jag behövde ta hjälp av en inhyrd elektriker för jag har ingen som helst kunskap om hur man installerar dessa lampor.

Inga fler lysrör på ett tag

Ursprungligen hade jag tänkt ersätta de gamla rören med led rör men tyckte inte det var den bästa lösningen. Ett fluorescerande lysrör alstrar väldigt mycket värme vilket är jobbigt ifall man befinner i verkstaden under varma sommardagar. Visst hade ett lysrör med led också varit en bra ersättare men paneler ger ett mer modernt intryck samtidigt som de också fördelar ljuset jämnare över varje kvadratmeter. Jag blev också inspirerad av chefens belysningslösning som är väldigt lik den ni ser på bilden. I mitt fall blev det snyggare då jag har lägre upp i tak vilket ni kommer att kunna se på bilderna jag lägger upp i nästa inlägg.